Een relatie die helemaal bij je past?

Ik was voor het eerst verliefd toen ik een jaar of 8 was. Vanaf dat moment was ik op zoek naar liefde. Ik zocht het bij alle meisjes in de klas maar meestal tevergeefs. Het kostte me ongeveer 15 jaar om te beseffen hoe erg ik relaties nodig had en hoe hopeloos op zoek ik was. Blijkbaar miste ik iets en ik gebruikte relaties om dit gat op te vullen. Vrouwen waren dus eigenlijk alleen maar vulling, vulling voor mijn gapende tekort aan liefde, warmte en verbinding. Ik durf mezelf dus gerust een expert te noemen in zoeken!

Ik zocht de ware maar was zelf verre van de ware voor de ander.

Deze realisatie kwam niet zomaar, ik was al jaren met bewustwording bezig en had twee rebounds nodig, waarvan de tweede me keihard in de steek liet, om te beseffen dat mijn manier van zoeken naar een relatie niet werkte. Aan de hand van het boek 'Verslaafd aan Liefde' van Jan Geurtz begon mijn tocht naar hoe ik beter kon omgaan met de liefde. Een tocht van ruim een jaar die me langs een hoop oude pijn van mezelf leidde. Regelmatig dacht ik klaar te zijn, om er na één date weer achter te komen dat het niet zo was.

Sindsdien heb ik een relatie van ruim 2,5 jaar gehad, waarin ik mijn eigen stukken bleef tegenkomen en onderzoeken. Na die tijd was het op en nu is er weer ruimte voor nieuwe dingen. Onderzoek naar open relaties en Polyamori behoren tot de mogelijkheden.

Missie:

Wat ik in dat jaar van zelfonderzoek graag had gehad was ondersteuning. Iemand die meekijkt, meedenkt en helpt de mindfucks en dwaalsporen te doorzien. Mijn pad had er zoveel soepeler door kunnen zijn! Die steun geef ik nu dus zelf aan anderen en daarin wil ik graag helpen!

Ik help mensen bij het "Happy Single" worden en los te komen van de drang en afhankelijkheid van liefdesrelaties. Als je vanuit die vrijheid een relatie begint, is dit een Autonome Relatie. Autonome Relaties zijn relaties vanuit gelijkwaardigheid, onafhankelijkheid, vrijheid en groei, waarin beide partners verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen gedrag, emoties en gedachten. Dit klinkt misschien heel afgescheiden maar hierdoor kan juist een verbinding ontstaan die ik zelf niet voor mogelijk had gehouden. Het geeft een verbinding waarin je kan ontspannen en helemaal jezelf kunt zijn en dat is fantastisch!

Het uitgangspunt is een wereld waar genoeg is voor iedereen. Een wereld waar compromissen eigenlijk niet nodig zijn en dat als we open zijn over wat wij willen en open staan voor wat anderen willen we tot echte win-win kunnen komen. De uitdaging is dus om te gaan ontdekken wat écht belangrijk voor je is en daarvoor te gaan staan. Dit is geen eenvoudig pad; ik ben wars van snelle oplossingen. De spirituele/persoonlijke ontwikkelingsmarkt wordt overspoeld door snelle oplossingen: Ga naar een healer en je probleem is opgelost. Mijn ervaring is dat dit niet langdurig werkt. Echt veranderen en groeien kost tijd en toewijding en uiteindelijk kan je het alleen maar zelf. Het is een vaardigheid die je jezelf kan eigen maken met goede instructie en oefening. Mijn visie is niet voor luie mensen. Als je verder wilt lezen over mijn visie kan dat hier.

Vanaf het begin van mijn persoonlijke reis ben ik op zoek geweest naar de integratie van alle verschillende geloofssystemen en opvattingen. Hoe passen al die systemen in elkaar en hoe kunnen ze elkaar verrijken.
Mijn reis begon met Avatar, een intensieve en veelomvattende reeks trainingen die de basis voor mijn mens- en wereldbeeld vormde. In mijn opleiding Geweldloze Communicatie kreeg dit nog meer handen en voeten. Verdere aanvulling daarvan op gebied van acceptatie en liefdesrelaties vond ik bij Jan Geurtz. Inzicht in de dynamiek tussen mannen en vrouwen kreeg ik met de boeken van David Deida. Als kers op de taart is hier nog mijn opleiding Systemisch werk aan toegevoegd. Zo kunnen we je huidige problematiek rondom relaties ook plaatsen tegen de achtergrond van waar je vandaan komt.

Over mijn opleidingen en inspiratie:

Avatar:

Avatar® Course (2008)
Avatar® Master Course (2009 + 2011)
Avatar® Professional Course (2009 + 2011)
Avatar® Wizard Course (2010 + 2012)
Avatar® Integrity Course (2010 + 2012)
Avatar® Master Empowerment Workshop (2010)

Geweldloze Communicatie:

Basiscursus (2012)
Verdieping (2012)
Intergratiejaar (2013)
Train de Trainer (2014)

Systemisch werk:

Vervolgopleiding Systemisch werk (2015)

Boeken:

Verslaafd aan Liefde - Jan Geurtz
Bevrijd door liefde - Jan Geurtz
Verslaafd aan Denken - Jan Geurtz
Het eind van de opvoeding - Jan Geurtz
De kracht van het Nu - Eckhart Tolle
De kracht van echte mannen - David Deida
De kracht van echte vrouwen - David Deida
Blauwe Vlam - David Deida
Seven Habits of highly effective people - Stephen Covey
Provocatief Coachen - Jeffrey Wijnberg
Succes is ook niet alles - Jeffrey Wijnberg
Hoe erger, Hoe beter - Jeffrey Wijnberg
Beter van Niets - Jeffrey Wijnberg
De verborgen dynamiek van familiebanden - Bert Hellinger
Slachtoffers en daders voorbij - Bert Hellinger
Vonken van Verlangen - Wiebe Veenbaas
De Maskermaker - Wiebe Veenbaas
Wat je vind mag je houden - Jan van Koert