Photo credit: Bert Kaufmann / Foter / CC BY-SA

Besteed je veel tijd aan het zoeken naar een partner?
levert het idee dat je alleen sterft je angst op?
Denk je dat een relatie je gelukkig gaat maken?
Vul je je lege tijd op met tv, spelletjes en social media?

Dit zijn een paar symptomen van dat je niet goed alleen met je zelf kunt zijn. Je gaat jezelf uit de weg omdat je jezelf niet zo leuk vind. Of zoals Jan Geurtz zo mooi zegt:

Eenzaamheid is opgescheept zitten met iemand die je niet ziet zitten, namelijk jezelf.

Gelukkig ben je helemaal niet vreemd hierin. Iedereen heeft dit in meer of mindere mate. Op zichzelf is het ook helemaal niet erg. Het enige nadeel hiervan is dat als jij jezelf niet leuk vind, anderen daar ook meer moeite mee hebben, zeker jouw prins(es) op het witte paard. Daarnaast maakt niet alleen kunnen zijn, ons afhankelijk van onze omgeving.

Wat is daar mis mee?

Nou, op zichzelf niets, alleen het maakt relaties zo ontzettend belangrijk dat dat een hoop nare bijeffecten heeft: behoeftigheid, afhankelijkheid, onvrijheid, onzekerheid en jaloezie.

We gaan ook voorbij aan onszelf. We zijn namelijk zelf in staat om onze behoeften in te vullen, de afhankelijkheid is een illusie. We kunnen leren onszelf warmte, liefde en geborgenheid te geven en worden daarin minder afhankelijk van potentiƫle partners. Als we minder haast hebben om een relatie te krijgen, hoeven we veel minder compromissen te sluiten, onszelf minder op te offeren en kunnen we gelukkiger zijn, ook zonder relatie.

Wat levert leren alleen zijn me op?

Minder noodzaak tot zoeken
Minder zelfkritiek, meer innerlijke rust
Beter in staat gelijkwaardige relaties aan te gaan
Meer focus op je eigen wensen en doelen
Meer vrijheid

Wat gaan we doen:

Leren alleen te zijn is een belangrijke stap als je een vervullende, autonome relatie wilt. Dit is een stap die moeilijk in je eentje te zetten is, aangezien je geest in opstand komt en zijn best zal doen het gevoel van eenzaamheid en de doodsangst eronder te vermijden. Ik help je dus bij de randvoorwaarden: weinig afleiding, fysieke verzorging als eten, drinken en onderdak en technieken voor het kalmeren van de geest en het doorzien van de illusie van eenzaamheid.

Wanneer gaan we dit doen?

Datums zijn nog onbekend. Als je interesse hebt, schrijf je dan in, dan stemmen we de datum af!

Hoe gaan we dat doen?

3 dagen op een afgelegen, prachtige omgeving. In de ochtend leer je technieken aan, die je de rest van de dag gaat toepassen rondom het thema eenzaamheid en alleen zijn. 's avonds is er mogelijkheid tot delen wat je hebt ontdekt. Zelf aan het werk dus, meestal in stilte.

Wat kost dat?

Het doorzien van je illusie over eenzaamheid kost je 495,- (inc. btw). Dit is inclusief twee overnachtingen, eten en drinken.
(Als de prijs een reden is om je niet in te schrijven, laat het dan even weten, dan kijken we wat er mogelijk is.)

Interesse maar nog niet overtuigd?

Schrijf je dan eerst eens in voor mijn nieuwsbrief, ontvang het 10 stappenplan en plan een gratis coachingsgesprek met me!