Heb je vaak het idee dat je faalt?
Vind je jezelf soms niet leuk genoeg voor een relatie?
Betwijfel je dat je je eigen patronen kan doorbreken?
Word je wel eens overspoelt door emoties?
Heb je een sterke interne criticus?
Vind je het moeilijk om te staan voor wat jij wilt?

Je bent op zoek naar een relatie en hopelijk gebruik je mijn stappenplan hierbij als hulpmiddel. Je bent op een bewuste manier bezig met het onderzoeken van je patronen, je verwachtingen en oude pijn. Kort gezegd neem je steeds meer verantwoordelijkheid voor je verleden en alles wat je daaruit met je mee draagt. Dit levert steeds meer helderheid, vrijheid en rust op in het heden en is dus heel waardevol.

Tegelijkertijd ben je natuurlijk ook met stukken van jezelf aan het worstelen die je helemaal niet zo leuk vindt en dat kan enorm frustrerend zijn. Je ontdekt bijvoorbeeld afhankelijkheid in jezelf. Je eerste reactie is verzet. Je probeert dit weg te duwen en zeer onafhankelijk te doen. Elke keer dat die afhankelijkheid de kop op steekt voel je je een loser en veroordeel je jezelf. Verantwoordelijkheid nemen en bewustzijn krijgen op je patronen is dus soms ook een pijnlijke aangelegenheid.

Je hebt dus een manier nodig om te ontladen. Leren mild voor jezelf te zijn, ook als het niet lukt en je je doelen en wensen niet haalt. Wat je nodig hebt is zelfcompassie.

Als je met compassie(of empathie) naar jezelf leert kijken, dan word je niet meer meegesleept door je oordelen en emoties. Je erkent dat ze er zijn en dat dit ok is. Daardoor verliezen ze de vat op je en kom je weer tot rust. Dit geeft je ruimte om weer meer verantwoordelijkheid te nemen en te gaan voor die partner die echt bij je past.

Elke succesvolle onderneming laat een pad achter van gemiste kansen, overmoed, fouten en falen. Het zijn niet per se de slimme, knappe of gegoede mensen die succesvol zijn, het zijn de doorzetter. Je komt er alleen als je niet opgeeft en om de kracht te hebben om door te gaan heb je mildheid nodig.

Deze dag leer je:

Mild te zijn voor jezelf
Je emoties tot rust brengen
Minder afhankelijk te zijn
Jezelf leuker te vinden
Je minder te laten beperken door je hoofd
Gelukkiger te zijn met jezelf
Jezelf te steunen

Wat gaan we doen:

Op praktische en interactieve wijze gaan we in op onze basisbehoeften en hoe die samenhangen met hoe we ons voelen. Je leert technieken waarmee je jezelf met mildheid kunt benaderen en je emoties tot rust kunt brengen. Je werkt alleen en samen met andere deelnemers aan stukken waar je hard voor jezelf bent.

Hoe gaan we dat doen?

We gaan in op de filosofie van de Geweldloze of Verbindende Communicatie. We gaan uit van onze diepste wens om onze behoeften vervult te krijgen en wat we doen om dit te bereiken.

Voor wie is het?

Ik verwacht vooral singles die bewust zijn van hun eigen invloed op hun (gebrek aan) relaties. De techniek die je leert is echter universeel en kan dus ook voor andere gebieden in je leven gebruikt worden. Als je zacht voor jezelf wilt leren zijn, ben je van harte welkom!

Wanneer en waar?

regio Utrecht, nieuwe datum volgt. Geef je alvast op als je interesse hebt!

Wat kost dat?

Leren lief voor jezelf te zijn kost je 100,- (inc. btw). Dit is inclusief lunch, koffie en thee.

Brené Brown over empathie:

Interesse maar nog niet overtuigd?

Schrijf je dan eerst eens in voor mijn nieuwsbrief, ontvang het 10 stappenplan en plan een gratis coachingsgesprek met me!